Egészség

Több mint 200 embert vittek kórházba a Szigetről

Az idei Sziget Fesztivál idején több mint 200 fesztiválozót szállítottak be a budapesti Honvédkórházba. Ez valamivel alacsonyabb szám, mint a tavalyi, és a rendőröknek is kevesebb dolguk akadt idén.

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ közlése szerint a Sziget Fesztivál helyszínen nem ellátható sérültjei és betegei a kórház sürgősségi betegellátó, valamint baleseti sebészeti osztályának jelentenek leginkább többletfeladatot.

Évről évre nagy számban látnak el a Szigetről érkező sérülteket:

  • 2015-ben 192,
  • 2016-ban 230,
  • idén 208

embert láttak el.

A betegek több mint 90 százalékát az ellátás és néhány órás megfigyelés után elengedték. Idén a legsúlyosabb eset egy epilepsziás rohamot kapott férfi volt. A legtöbb sérülés zúzódás vagy végtagtörés volt, de előfordultak allergiás, tüdőgyulladásos betegek, illetve többeknek amiatt volt szükségük orvosi segítségre, mert otthon felejtették rendszeresen szedett gyógyszereiket.

A legfiatalabb ellátott fesztiválozó 17, a legidősebb 63 éves volt. A Honvédkórházba szállítottak ötöde volt csupán magyar, több holland, német, francia, brit állampolgár volt, de chilei és új-zélandi is volt a sérültek között.

Kevesebb volt a bűncselekmény a Szigeten

Az orvosok és egészségügyi dolgozók mellett a rendőröknek is akadt a dolguk a Szigeten, bár a rendőrség szerint idén 16 százalékkal kevesebb bűncselekmény történt a fesztiválon, mint tavaly. A legjellemzőbb bűncselekmény a lopás és a kifosztás volt, főleg sátrakból vitték el a szórakozók értéktárgyait.

A nyolc nap alatt 45 embert fogtak el a rendőrök. A rendezvény alatt 11 embert kábítószer-terjesztés miatt állítottak elő, közülük kilencen külföldről érkeztek. Kábítószer-fogyasztás miatt 15 ember ellen indult eljárás. A rendőrök 183,3 gramm zöld növényi származékot, 419,9 gramm tablettát, 181,8 gramm port, 2,3 gramm olajos folyadékot és 6 bélyeget foglaltak le.

A fesztiválon és környékén a fővárosi rendőrök a korábbi évekhez hasonlóan külföldi – német, francia és brit – kollégáikkal közösen teljesítettek szolgálatot.

Az idei fesztiválnak mintegy 450 ezer látogatója volt.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top