Egészség

Így jelez a tested a szívinfarktus előtti hónapban

Azt mondják, a szívinfarktus váratlanul érkezik, pedig már egy hónappal korábban is lehetnek jelei. Megijedni nem kell, de azért nem árt odafigyelni testünk üzeneteire!

1. Hasi fájdalom (az esetek 50%-ában)

Hányinger, üres vagy telt has érzete, puffadás és kavargó gyomor is lehet az infarktus előjele. Epizodikusan jelentkezhetnek, kis időre eltűnhetnek majd újra érezhetjük a fájdalmat.

Így jelez a tested a szívinfarktus előtti hónapban 

2. Álmatlanság (a nők 50%-át érinti)

Az inszomniáról régóta tudott, hogy fokozza a szívinfarktus és a stroke kockázatát, ezért nem is szabad félvállról venni. Az álmatlanság ráadásul fokozza a stresszt, ami semmiképpen nem jó.

3. Légszomj (az esetek 40%-ában)

A légszomj már a szívinfarktust megelőző 6 hónapban jelentkezhet, nőknél és férfiaknál egyaránt. Figyeljünk rá oda, mert semmiképpen sem jó jel.

4. Mellkasi fájdalom

A szívinfarktust előjelezheti mellkasi fájdalom, vagy a nők esetében az állkapocs, illetve ritkábban a karok fájdalma is mindkét nemnél. Ez az egyik legfontosabb korai jel – ha ilyet tapasztalunk, érdemes lehet orvoshoz fordulnunk!

 

BrightSide

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top