Egészség

Kamu tömegbalesethez hívták ki a mentőket

Nem találtak sérülteket a mentők azon a helyszínen, ahol a bejelentő szerint egy autóbalesetben 7 ember sérült meg. A mentők egyre gyakrabban kapnak kamuhívásokat, amiket nem tudnak kiszűrni.

Hétfő reggel 8 órakor futott be a segélykérő telefonhívás az Országos Mentőszolgálat mentésirányító központjába, miszerint a Budapesten, a Hungária körúton egy autóbalesteben 7 ember megsérült. A mentésirányító egyből több rohamkocsit is riasztott és küldött a címre.

A hétfői csúcsforgalom ellenére az első rohamkocsi perceken belül a helyszínen volt, és rádión jelezték, nem vár senki mentőt a helyszínen, balesetnek, sérültnek nyoma sincs.

A mentésirányító megpróbálta visszahívni a bejelentőt, de a telefonszám azóta sem kapcsolható.

Az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán megjelent történet alatti kommentekből kiderül, hogy a félrevezető bejelentések nemcsak Budapesten jelentenek gondot, hanem ez országos jelenség. Egy soproni mentős szerint a hűség városában az elmúlt hetekben két alkalommal is volt kamuriasztás, mindkét estben újraélesztéssel kapcsolatban hívták ki a mentőket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top