Egészség

Lázasan, tüdőgyulladással hozták haza Bulgáriából Vanesszát

A 19 éves lány egy hónapja szenvedett autóbalesetet Bulgáriában, azóta kómában van.

Lázasan, tüdőgyulladással hozták haza a burgaszi kórházból Burkus Vanesszát – tudta meg az RTL Klub Híradója.

Ő az a 19 éves lány, aki egy hónapja szenvedett autóbalesetet Bulgáriában, azóta kómában van, Burgaszban kezelték, csütörtökön hozták haza.

A szegedi orvosok megvizsgálták a lányt, mostanra kiderült, hogy többféle fertőzést is kapott a burgaszi kórházban, ezek egy részét már kezelik. Most még két olyan mértékű fertőzés van, ami az orrán, magán a lélegeztető csövön keresztül jutott a szervezetébe – ezekre keresik a megoldást, mert ez egy olyan baktérium, ami nagyon sok antibiotikumra nem reagál.

A csigolyatörését egyelőre külső, fém nyakmerevítővel próbálják helyrehozni az orvosok, azt szeretnék elérni, hogy ne kelljen megműteni. Az agysérüléséről még semmit sem tudnak mondani, az azonban egyre biztosabb, hogy a kórház után is segítségre lesz szüksége.

Vanessza ébresztését is elkezdték Szegeden, de egyelőre semmire nem reagál. Várhatóan hétfőn idegsebészeti konzílium ül össze, hogy eldöntsék: Vanesszát meg kell-e műteni a gerinc- vagy a koponyasérülése miatt. Az esetleges beavatkozást azonban csak akkor tudják elvégezni, ha lemegy a láza, és a szervezetéből eltűnnek a fertőzések.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top