Egészség

A pozitív gondolkodás és az optimizmus lehet az egészséges élet titka

Újabb kutatások bizonyítják, hogy nagyon sok minden tényleg agyban dől el.

 Az optimista, mindig mosolygós embereket nemcsak a jókedvükért irigyelhetjük, hanem a jó közérzetükért is: számos kutatás bizonyítja, hogy akik pozitívan állnak a mindennapokhoz, kevesebbszer betegszenek meg, mint pesszimista társaik. 

 A Harvard közelmúltban végzett kutatásában például a szív- és érrendszeri megbetegedések és a pozitív attitűd viszonyát vizsgálták. A végeredmény szerint minél optimistább volt a beteg, annál kisebb volt a betegség súlyosbodásának, akár halálos kimenetelének kockázata.

A pozitív gondolkodás és az optimizmus lehet az egészséges élet titka

 Egy másik kutatásban 309 középkorú, artériás műtéten frissen átesett beteget vizsgáltak. Arra voltak kíváncsiak, mennyire hajlamosak depresszióra, gondolkoznak pozitívan, és milyen az önbecsülésük. Az eredmény itt is biztató: akik összességében véve optimista hozzáállást mutattak, azoknál feleannyira csökkent a visszaesés kockázata, mint a negatív gondolkodásúaknál. 

A kutatók felhívják rá a figyelmet, hogy ha már megtörtént a baj, akkor is érdemes pozitívnak maradni, valamint hogy az optimista gondolkodás nem egyenlő a nonstop boldogsággal: lehetünk egy rossz időszakban is optimisták, amikor látszólag semmi okunk nincs rá.

Mashable

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top