Egészség

Tovább romlott a tűzoltóság volt szóvivőjének állapota

Újabb videoüzenetben számolt be Molnár Péter operatőr, a tűzoltóság volt szóvivője a rák elleni küzdelméről. Sajnos nincsenek jó hírei az állapotáról: szervezetében a kemoterápia ellenére is növekedtek a tumorok, most a géntérképe alapján fogják az orvosok kitalálni, hogy innentől kezdve hogyan tovább.

A barátoknak, ismerősöknek és a neki szurkoló Facebook-követőinek egy újabb videoüzenetben számolt be betegségéről Molnár Péter. Legutóbbi videójában még optimista hangulatban volt, ám azóta kiderült, hogy a kemoterápia nem használt, a tumorok tovább nőttek a szervezetében. 

Mint mondja a felvételen: “magyarán a kezelésre ellenállóvá vált a tumorom, nemhogy stagnált volna, vagy javult volna a helyzet, hanem még tovább romlott”. A tűzoltóság egykori szóvivője részletezi, hogy a tüdőrák milyen erős fájdalmakkal jelentkezik a mellkasában, a hónaljában és a karjában, bár egyelőre ezt gyógyszerekkel kordában tudja tartani.

Molnár Péterre újabb kezelések várnak, de ezeket már az elkészítendő géntérképe alapján fogják az orvosok meghatározni. Egy-két héten belül egy alapos génvizsgálatot készítenek, ami elvégezhető abból a szövetmintából, amelyet még annak idején vettek tőle. “Ebből talán kiderül, hogy milyen tumorral állok szemben, és hogyan orvosolható” – mesélte tovább, de bevallotta azt is, hogy már arra a szintre is eljutott, hogy befejezi, feladja, még annak tudatában is, hogy ott vannak a gyerekei, akiket “útnak kell indítani”. 

Hozzáteszi ugyanakkor, hogy egy orvos barátjával beszélgetett, aki kicsit felrázta, és segített ezeket a gondolatokat elhessegetni, így sikerült újult erővel harcba szállnia, még nem adja fel. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top