Egészség

Az alkohol még jót is tehet a memóriádnak

Eddig azt gondoltuk, hogy az alkoholtól teljesen elromlik a memóriánk, de egy friss kutatás szerint ennek épp az ellenkezője lehet igaz.

Sokan ébredtünk már úgy egy átbulizott éjszaka után, hogy nagy fekete lyuk tátongott a fejünkben az előző este helyén. Ezenkívül azt is sokszor hallottuk már, hogy az alkoholtól megromlik az ember memóriája, szóval mindezekkel szemben eléggé ellentmondásosnak tűnhet az alkohol memóriajavító hatásáról szóló friss tanulmány.

Az alkohol még jót is tehet a memóriádnak 

A University of Exeter kísérletében kimutatták, hogy azok, akik egy friss információ megszerzése után alkoholt fogyasztottak, sokkal jobban emlékeztek később az új információkra, mint szárazon maradt társaik. A projektben 88 alanynak kellett új szavakat tanulnia, és a résztvevők fele ezután annyi alkoholt ihatott, amennyit csak akart. Sajnos, mivel a kísérlet csak 88 fővel dolgozott, nem igazán számít reprezentatívnak (vagy hitelesnek), szóval nem érdemes azonnal “memóriafejlesztő” ivásba kezdeni…

 

 

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top