Egészség

Nem küzdenek tovább halálos beteg babájukért a brit szülők

Charlie Gard szülei azt szerették volna, ha kisfiuk az Egyesült Államokban kísérleti kezelést kaphat betegségére. Csakhogy mostanra egyszerűen kifutottak az időből.

Túl sok időt vesztegettünk el hiába, és így már nincs értelme semmilyen kísérleti kezelésnek” – mondta a legfrissebb EEG és MRI eredményekre hivatkozva a londoni bíróság előtt tartott sajtótájékoztatón Chris Gard. Charlie édesapja hozzátette, ha a Great Ormond Street kórház orvosai még januárban beleegyeznek, hogy Charlie kezelést kapjon az Egyesült Államokban, lett volna remény a gyógyulásra.

Nem küzdenek tovább halálos beteg babájukért a brit szülők

Charlie Gard, a kisfiú, aki két hét múlva ünnepelné első születésnapját, egy ritka mitokondriális betegségben szenved, aminek következtében folyamatosan gyengülnek a testében lévő izmok. Kezelőorvosai, aki egy hónappal a születése után diagnosztizálták őt, már januárban azt javasolták a szülőknek, hogy engedjék el gyermeküket, akit szerintük csak és kizárólag a gépek tartottak életben.

A szülők azonban nem adták fel a küzdelmet: úgy vélték, fiuk igenis meggyógyulhat, ezért utánanéztek a lehetséges kezeléseknek, és találtak is egy amerikai orvost. A brit sajtó közreműködésével ezután elég pénzt gyűjtöttek a méregdrága kezeléshez. Charlie orvosai ennek ellenére sem egyeztek bele a kezelésbe: szerintük az elvégzett vizsgálatok eredményei egyértelműen azt bizonyították, hogy nincs remény a kisfiú számára.

A szülők végül bíróságra mentek, ahol többször is ellenük döntöttek. Történetüket felkapta a média, eljutott Ferenc pápához és Donald Trumphoz is, Charlie pedig a múlt hónapban megkapta az utazáshoz szükséges amerikai állampolgárságot is. A kezelést ennek ellenére nem kapja meg. Legutolsó leletei ugyanis egyértelműen bizonyítják, hogy az agya súlyosan károsodott a betegség miatt, ahogy azt is, hogy testéből gyakorlatilag eltűntek az izmok.

Nem küzdenek tovább halálos beteg babájukért a brit szülők

Szülei, Chris és Connie mostanra belátták, hogy az egyetlen, amit tehetnek érte, ha elengedik őt. “Sajnáljuk, hogy az első szülinapját már nem ünnepelhetjük együtt a csodás kisfiunkkal” – mondta elfúló hangon az édesapa tegnap, majd hozzátette, Charlie igazi harcos, aki rövidke, 11 hónapnyi élete alatt nagyobb nyomot hagyott a világban, mint sokan több évtized alatt.

Nem küzdenek tovább halálos beteg babájukért a brit szülők

Chris Gard megígérte gyermekének: gondoskodni fognak arról, hogy az emléke és az öröksége tovább éljen.

Olvass még többet Charlie Gardról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top