Egészség

Meztelenül mutatta meg a hasát az endometriózissal küzdő modell

Nem gondoltam, hogy kiteszem ezt a fotót magamról – írta Thessy Kouzouka modell az Instagramra kitett fotója mellé.

Az NLCafén is többször olvashattok endometriózissal küzdő nőkről, fontosnak tartjuk, hogy minél többen halljanak erről a betegségről, hogy minél több információ eljusson azokhoz, akiket az információ segíthet a gyógyulásban. Thessy Kouzouka modell azért osztotta meg ezt a fotót a követőivel, mert nagyon sok nőtől kap levelet, akik endometriózissal küzdenek, és magányosnak érzik magukat.

“A bal oldali képen a hasam egy cisztával, a jobb oldali képen is én vagyok most” – kezdi a modell a leírást, és azzal folytatja, hogy egy olyan gyógyszert kell szednie, ami megállította a hormontermelését, és 27 évesen változókorba került. Thessy Görögországba készül, ahol augusztus végén megműtik. “Az endometriózis nem vicc, az operáció legalább 7 órán keresztül fog tartani, és utána egy hét kórház vár rám. Ha ismertek valakit, akinek fájdalmas a menstruációja, szóljatok neki, hogy nézesse meg magát!”

This is quite shocking to people. This is me. This is endometriosis. I never intended to share these photos hence why I'm naked, but my god I can't believe the amount of DM's I've received from girls who have endo too and feel alone. The left is my stomach 3 weeks after a ruptured cyst (5 weeks ago). The right is me now, on a drug called “synarel” that has stopped all my hormones and sent me into menopause at the age of 27. My upcoming trip to Greece along with this drug is in hopes to get me prepped and in the best condition both physically and mentally for an operation I'm receiving in late August. Endo is no joke. I'll be operated on for 7+ hours and hospitalised for a week. Please, spread the word about endo. And If you know anyone with bad period pain PLEASE tell them to get checked for this. And to my girls with endo.. you're not alone ❤️

Thessy Kouzoukas (@thessy.k) által megosztott bejegyzés,

 

Endometriózis alatt azt értjük, amikor a méh nyálkahártyasejtjei (a méh nyálkahártyáját hívjuk endometriumnak) nem a méhben, hanem valahol máshol, a méh üregén kívül jelennek meg (ez leggyakrabban a petefészket és a kismedencei hashártya különböző részeit jelenti).
A máshol megjelenő méhnyálkahártyasejtek azért jelentenek problémát, mert egyrészt steril gyulladást okoznak maguk körül, másrészt körülöttük összenövések, letapadások alakulnak ki, amelyek krónikus fájdalmat okozhatnak. Ha pedig a petevezeték is érintett, akkor meddőség is kialakulhat. Forrás: Házipatika
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top