Egészség

Kórházi kálvária: más pizsamájában ébredt a nagypapa

Egy hónap alatt 4 kórházat járt meg a 84 éves Mihály bácsi, akiről családtagjai azt sem tudták, hol van.

Újabb furcsa esettel gyarapodott a magyar egészségügy története, Tünde nagypapája ugyanis “elkövette” azt a hibát, hogy kórházba került. “Nagypapám eltűnt otthonról, sehol sem találtuk. A rendőrség tanácsára felhívtuk a 104-et. Kiderült, hogy elesett, beverte a fejét. Bevitték a legközelebbi kórházba, de minket erről nem értesítettek” – mesélte a Borsnak a 25 éves unoka, Tünde.

Mindez eddig nem is lenne meglepő, az unoka beszámolója szerint azonban nagyapja egészségügyi ellátása ezután vált igazi rémtörténetté. Látogatásaik során a családtagok az idős bácsit gyakran annyira leszedálva találták, hogy rájuk sem ismert. A 84 éves nagypapát kórházról kórházra szállították, egy hónap alatt összesen 4 intézményt járt meg, és volt olyan hely, ahol nem a saját pizsamájában találtak rá. Az unoka beszámolója azonban ezzel sem ér véget. Tünde hozzáteszi, hogy nagyapja ruhái többször eltűntek, és kiváltott gyógyszereinek is nyoma veszett. Az egyik helyen ráadásul tüdőgyulladást kapott, és felfekvése is lett – ekkor már a harmadik helyen kezelték.  

“Arra se mél­tatták, hogy tisz­tába tegyék. Egyik nap édesanyám meglátogatta, de valaki más feküdt az ágyában. Számon kérte az egyik orvost, hogy hova tűnt, erre még őt hordták le, hogy mit képzel. Felháborítóan viselkedtek, arra nem voltak képesek, hogy szóljanak nekünk, hogy máshová vitték. Csoda, hogy végül túlélte a kálváriát” – fakadt ki Tünde.    

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top