Egészség

Mostantól kötelező napi jelentést kell írniuk a kórházaknak

Minden, a megszokottól eltérő eseményről be kell számolniuk a kórházaknak a kötelező napi jelentésben. A minisztérium nem a sajtóból akar értesülni a borzalmas kórházi állapotokról.

Múlt pénteken minden kórház kapott egy levelet, amelyben arról tájékoztatták a főigazgatókat, hogy mindennap, hétvégén is reggel nyolcig jelenteniük kell a rendkívüli, a napi rutintól eltérő eseményeket az állami intézményfenntartónak. Ezt a beszámolót az érintetteknek akkor is el kell küldeniük, ha nem történt semmi az előző napon, vagyis nincs mit jelenteniük – írja a Népszava.

A lap szerint az igazgatók beszámolóit a kórházfenntartó területi igazgatóságain gyűjtik és elemzik. Az intézményvezetők egy részének azzal indokolták az új eljárást, hogy az egészségügyi kormányzat első kézből, nem a sajtóból szeretne értesülni, ha fennakadás van a betegellátásban.

A klasszikus értelemben vett rendkívüli eseményeket egy miniszteri rendelet miatt amúgy eddig is jelenteniük kellett a kórházvezetőknek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top