Egészség

Az elavult a CT miatt nem vették észre a daganatot Ajkán

Egy nő azt állítja, hogy édesanyjánál azért nem fedezték fel a daganatot, mert olyan CT-t használt a kórház, amelyet már rég le kellett volna cserélni.

Annyira régi volt az ajkai kórházban a CT-gép, hogy lecserélték, ezért most nincs ilyen berendezés a kórházban. Ez volt a legelavultabb az országban, még 2005-ben szerezték be.

Egy nő viszont azt állítja, hogy édesanyja még 2014-ben ment az ajkai kórházba, mert fájlalta a fülét és a fejét. A CT nem mutatott ki daganatot, de négy hónappal később orrgarat-rákban meghalt. Egy onkológus azt mondta, hogy a CT-felvételen már látszott a daganat, ám a gép minősége miatt nehezen észrevehető.

A család betegjogi képviselőhöz fordult, most kapták meg a választ az Emberi Erőforrások Minisztériumától. A tárca azt írta, a berendezés nem felel meg a jogszabályban előírt minimumfeltételeknek, és már 2012-ben le kellett volna cserélni a gépet. Megjegyzik, hogy a CT állapota miatt más orvos sem tudta volna elkerülni a téves diagnózist.

Az RTL Klub úgy tudja, jelenleg Veszprémbe küldik CT-felvételre a betegeket Ajkáról, a minisztérium nem reagált az ügyben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top