Egészség

Lecsukják a lúgosító diéta atyját

Robert O. Youngnak semmiféle orvosi végzettsége nincs, mégis betegeket kezelt, méghozzá rengeteg pénzért.

Öt hónapra börtönbe kell vonulnia Robert O. Youngnak, a lúgosító diéta atyjának, mivel illegálisan kezelt betegeket luxusbirtokán, anélkül, hogy orvosi vagy tudományos végzettsége lenne.

Young munkája és a birtokán zajló kezelések is azon a teórián alapultak, hogy a szervezet elsavasodása okozza a betegségeket, melyeket lúgosító diétával lehet kezelni.

A férfi súlyos betegeket és haldoklókat is kezelt, akik több tízezer dollárt fizettek neki a terápiáért. Előfordult például, hogy alkalmanként 500 dollárért szódabikarbónás infúziót adott be a betegeknek.

Lecsukják a lúgosító diéta atyját
Robert O. Young

A tárgyaláson jelen volt Moe Felix is, akinek beteg felesége, Vicki is járt kezelésekre Younghoz néhány éve, majd felhagyott ezekkel, és visszament a hivatásos orvosához. Ezek után még két évet élt, majd 2012-ben elhunyt.

A bíró szerint Young “időt lopott el” végstádiumú betegektől.

Young már többször is összetűzésbe került a törvénnyel, mert illegálisan végzett orvosi tevékenységet. Először 1995-ben tartóztatták le kétrendbeli illegális orvoslás vádjával, melyből egyet elismert, de 18 hónappal később felmentették. 2001-ben újra megvádolták, de az ügyet ejtették.

sandiegouniontribune

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top