Egészség

Hiába könyörögtek a szülők, a kórház nem engedte haza haldokló gyermeküket

"Amióta csak kórházban van, minden áldott nap megígértem Charlie-nak, hogy hazavisszük innen" – mondta a kisfiú édesanyja tegnap könnyek között.

Bár a kis Charlie Garad még nincs egyéves, mostanra már egy egész világ ismeri a nevét. Tavaly augusztusban született, októberben tüdőgyulladással került kórházba, szülei pedig nagyjából azóta küzdenek kétségbeesetten az életéért. Időközben kiderült ugyanis, hogy Charlie tüneteit egy ritka genetikai rendellenesség, az úgynevezett mitokondriális depléciós szindróma okozza, ami miatt a kisfiú testében fokozatosan gyengülnek az izmok.

Hiába könyörögtek a szülők, a kórház nem engedte haza haldokló gyermeküket

Márciusban Charlie kezelőorvosai már arról tájékoztatták a szülőket, Connie Yates-et és Chris Gardot, hogy fiukat csak és kizárólag a gépek tartják életben. Azt javasolták nekik, kapcsoltassák le a gépekről Charlie-t, a szülők azonban nem engedték. Szerettek volna kipróbálni egy kísérleti kezelést Amerikában, ami reményeik szerint meghosszabbította volna gyermekük életét.

Bíróságra mentek, ám legutóbb a legfelsőbb bíróság döntött éppen a gépek lekapcsolása mellett, az érvelés szerint életben tartása nem szolgálja a kisfiú érdekeit. Charlie Gardot a döntés értelmében ma kapcsolják le a gépekről, szülei épp ezért arra kérték a fiukat kezelő kórház, a londoni Great Ormond Street orvosait, hogy hazavihessék őt erre az estére. A kórház azonban elutasította Connie kérését.

Connie a Daily Mail című brit bulvárlapnak elmondta, összetört a kórház elutasítása miatt. “Amióta csak kórházba került, mindennap megígértem Charlie-nak, hogy hazavisszük innen” – mondta könnyek között, majd hozzátette, úgy érzi, a kórház sürgeti kisfiuk halálát, holott a bíróság azt ígérte nekik, annyi időt kapnak majd elbúcsúzni, amennyi csak szükséges.

Hiába könyörögtek a szülők, a kórház nem engedte haza haldokló gyermeküket

Az ügyben megszólalt a kórház szóvivője is, aki elmondta, nem árulhat el részleteket a kisfiú kezelésével kapcsolatban. Hozzátette, megértik, hogy a szülőknek ez egy különösen nehéz, embert próbáló időszak, ezért kiemelt figyelmet fordítanak rájuk és a kisfiú minden hozzátartozójára.

Olvass még többet Charlie Gardról az NLCafé oldalán: 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top