Egészség

Újabb kórházi osztályt zárnak be, mert nincs elég dolgozó

Június végén bezár a szegedi orvosi egyetemhez tartozó Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Geriátriai és Krónikus Osztályának férfi részlege.

A kb. 30-40 ágyas osztály működése szeptemberig fog szünetelni, addig csak a sürgősségiről vesznek át betegeket. A bezárás oka, hogy nincs elég szakdolgozó (vagyis ápoló és nővér) az osztályon. A hvg.hu úgy tudja, a bezárásról a napokban értesítették a klinikák dolgozóit. A kórház részéről egyelőre nem tájékoztatták a sajtót.

Az elmúlt egy hétben ez már harmadik eset, hogy valamelyik kórházban munkaerőhiányra hivatkozva bezárnak egy osztályt. A kispesti Jahn Ferenc Kórházból a frissen nyílt, soroksári IKEA-ba mentek át dolgozni az ápolók, mert ott háromszor annyi pénzt kereshetnek. Néhány nappal később a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház megbízott igazgatója mondta, hogy a nyári szabadságolások miatt egy időre több osztály is bezár. Később szavait visszavonta. A Nyírő Gyula Kórház belgyógyászatának felét is lezárják a nyárra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top