Egészség

Ennél a képnél semmi sem foglalja össze jobban, milyen Alzheimerrel-kórral élni

Az elgondolkodtató fotót egy 88 éves, demenciában szenvedő nő lánya osztotta meg egy Facebook-csoportban. Innen kezdett vírusszerűen terjedni.

Az édesanyám 88 éves, és évek óta demenciában szenved. Az állapota mostanra sajnos annyit romlott, hogy már nem tud magáról gondoskodni. Most nálunk lakik, és én vigyázok rá” – írta a Love What Matters Facebook-oldalon közzétett poszthoz Sandi Wicks.

Az amerikai nő a poszthoz mellékelt egy fotót is, amelyen édesanyja legfrissebb alkotását örökítette meg. “Az anyukám egész életében imádott kötni, nagyon ügyes volt: egyik pulóvert kötötte a másik után nekünk, aztán az unokáknak” – írja Sandi, majd hozzáteszi, az idős asszony még ma is gyakran veszi elő a tűket és a fonalat, de a végeredmény már korántsem olyan, mint évtizedekkel ezelőtt.

Azért fotóztam le a legutóbbi munkáját, mert szerintem nagyon jól érzékelteti, mi zajlik le egy idős, demens vagy épp Alzheimer-kórban szenvedő beteg agyában. Ha valamelyik rokonod, barátod vagy más hozzátartozód ilyen betegségben szenved, nézz rá erre a képre, és jobban érteni fogod, min megy keresztül, és hogy mi történik veletek” – írta a képhez Sandi.

Olvass még többet az Alzheimer-kórról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top