Egészség

Akár a pécsi betegek is ihattak a mérgezett kávéból

Előfordulhat, hogy a betegek is ittak abból a kávéból vagy teából, amit egy 30 éves ápoló a kollégái megmérgezése céljából főzött le. Egyelőre a pécsi kórház és a rendőrség sem ad ki bővebb információkat az ügyről.

Mint megírtuk: súlyos testi sértéssel vádolja a rendőrség a pécsi kórház egyik ápolónőjét, aki a nyomozók szerint meg akarta mérgezni a kollégáit. A 30 éves nő több esetben mérgező hatású anyagot tett az osztályán dolgozó munkatársainak a kávéjába vagy teájába, aminek következményeként többen rosszul lettek, és orvosi kezelésre szorultak.

Most a Blikk arról számol be, nincs kizárva, hogy a mérgezett italokból jutott a betegnek is. A lapnak az egyik neve elhallgatását kérő páciens azt mondja, hogy neki például a nővérek felajánlották, hogy készítenek neki egy kávét. A beteg attól tart, hogy ennyi erővel akár a rossz kávéból is tölthettek volna neki. A Blikk ezzel kapcsolatban megkereste a kórházat és a rendőrséget is, de egyelőre hétpecsétes titokként kezelik a történtek részleteit. 

 Még azt sem tudni hogy az ápoló miért akarta megmérgezni a kollégáit, amikor a pécsi kórház neurorehabilitációs osztályán dolgozók teájába, kávéjába valamilyen tudatmódosító anyagot csempészett, ám a pszichológus szerint féltékenység vagy akár bosszú is állhat a nővér tettének hátterében. 

Az ügyészség kezdeményezte a nő előzetes letartóztatását. Alapesetben a súlyos testi sértés kísérlete 3 év szabadságvesztéssel büntethető, de ha kiderül, hogy a mérgezést aljas indokból követték el, akkor 1-től 5 évig terjedhet a kiszabott büntetés. Ahány embernek a kávéjába kevert a szerből, annyi rendbeli az ügy az ügyvéd szerint.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top