Egészség

Ez történik, ha a nők bemennek a férfivécébe pisilni

Nagy sorok a női vécé előtt, amíg a férfiak boldogan ki-bemászkálnak, és mi még mindig sorban állunk, ők már rég túl vannak a pisilésen.

Ha vagy, biztos, hogy belefutottál ilyen szituációba. Szórakozóhelyen, színházban vagy bárhol, ahol sok-sok ember akar pisilni, pláne, ha egy időben. Mondjuk, színházi előadás szünetében. Vagy népszerű turistaattrakció közelében. Legutóbb éppen a plitvicei tavaknál futottam bele, hogy vécére kell mennem, már nagyon kell pisilnem, viszont amikor megláttam, hogy a női mosdó előtt több 10 méteres sor kanyarog, nem örültem, de beálltam a sorba megadóan, amíg a pasim könnyedén besasszézott a férfimosdóba, tök hamar kijött, és közölte, hogy néhány nő ott áll bent sorban a férfivécében, szerinte nyugodtan menjek be.

A képen hasonló szituáció, a fotó mellé azt írta a posztolója, hogy “Boldog, aki pasi”, hiszen neki nem kell ezt a sort kivárni a vécé előtt.

Happy to be male. #restroomqueue

Clint Ortiz (@zitroclint) által megosztott bejegyzés,

Kicsit furcsa érzésekkel, de simán bementem a férfivécébe, hogy világrendet bomlasszak nőtársaimmal, akik négyen-öten már ott várakoztak, de simán beálltam hatodiknak, mert sokkal jobb biznisznek tűnt, mint kivárni a nagyjából 100 nőt előttem, és ez itt most nem költői túlzás. Igazi, női lázadás volt ez a javából, és tulajdonképpen senkit nem zavart. A sorban álló nők vihogtak, én is, és próbáltunk nem nézni a piszoárok felé, konkrétan erre:

Erre próbáltunk NEM nézni. Forrás: //www.urinal.net/plitvice_lakes/
Erre próbáltunk NEM nézni. Forrás: http://www.urinal.net/plitvice_lakes/

 A belépő férfiak közül többen azt hitték, hogy nem jó helyre jöttek, de amikor ráébredtek, hogy valójában itt lázadás van, csak mosolyogtak. Egy idős bácsi méltatlankodott, hogy hova jutott a világ, de neki is sikerült hamar feldolgoznia az eseményeket. És simán álltak be mögém is nők a sorba, a férfivécé előterében. 

Részemről ez igazságosnak tűnt, bár sokkal igazságosabb lenne, ha mondjuk kétszer annyi női vécé lenne az ilyen helyeken, hiszen egy nőnek tovább tart pisilni, mint egy férfinak. Lemértem: kézmosás nélkül – nadrágkigombolással – nekem 55 másodpercig tart egy pisilés. Megkértem egy férfit is, mérje már le, hogy neki mennyi ideig tart. Neki 24 másodperc volt, szóval majdnem kétszer annyi időbe kerül pisilni, ha nő vagy, mint ha férfi.

Igen, nyilván tudom, hogy többe kerülne, de akkor is lehetne egy általános világszabály, hogy hadd ne kelljen már a nőknek annyit sorba állni, ha mosdóba szeretnének menni. Legyen mindenhol kétszer annyi női vécé. Szerintem akkor lesz igazi egyenjogúság férfiak és nők között, ha ezt a kínzó kérdést sikerül megoldani.

Photo by Ben White on Unsplash
Photo by Ben White on Unsplash

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top