Egészség

Sérültek mellett permeteztek repcét

A gazdát nem zavarta, hogy éppen egy frontális baleset sérültjeit látták el a mentők. Mivel a repcetábla egészen az út széléig ért, így nem zárható ki, hogy a vegyszert nyílt, vérző sebbe vitte a szél.

Vérző fejű, nyílt sebbel fekvő betegek mellett permetezett egy gazda mezőgazdasági gépével a 86-os út mellett – számolt be a Tények.

Egy frontális baleset sérültjeit látták el, két mentőhelikopter és mentőautók érkeztek, két kisgyerek életét ott mentették meg. A gazdát ez nem zavarta, az út szélétől pár méterre fújta a vegyszert. Senki nem szólt neki, hogy hagyja abba, az egész repcetáblát végigpermezte.

A permetezés során jogszabálysértés igazából nem történt, mert védőtávolság ilyen esetre nincs meghatározva” – állítja Eredics András okleveles agrármérnök, aki szerint valószínűleg ártalmatlan adalékanyagról lehetett szó. A mezőgazdasági szakember azt is mondta, bár szakmai hibát nem vétett a gazda, a sérült emberek mellett nem kellett volna permetezni a repcét: arra az időre vagy félbe kellett volna hagynia a munkát, vagy másik táblára átvonulni. A permetezéshez egyébként növényvédő szert vagy trágyát is szoktak használni.

A repcetábla egészen az út széléig ért, így nem zárható ki, hogy a vegyszert nyílt, vérző sebbe vitte a szél.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top