Egészség

A hét jó híre: okosabb leszel a sok szextől

Az aktív szexuális élet segíthet sokáig frissen tartani a kognitív funkciókat – különösen az idősebb emberek esetében!

A szexnek annyi jó hatásáról számolnak be, hogy az embernek szinte halálfélelme lesz, ha nincs rendszeres nemi élete. Most például arra jöttek rá oxfordi kutatók, hogy az aktív szexuális élet az agyra és a kognitív funkciókra is áldásos hatással van. Egy kísérletben 73 (28 férfi és 48 női) 50 és 83 év közötti alanyt kérdeztek szexuális életükről, majd agyi funkcióikat is lemérték. Kiderült, hogy az aktív szexuális életet élők átlagosan 2%-kal jobb eredményt értek el azoknál, akik csak havonta szexelnek, és 4%-kal teljesítettek jobban azoknál, akik egyáltalán nem élnek nemi életet.

A hét jó híre: okosabb leszel a sok szextől

A legjobban egyébként a “verbális folytonosság” kategóriájában teljesítettek a lepedők királyai – például olyan feladatokban, mint a minél több f betűvel kezdődő állat vagy növény megnevezése. Valamivel a vizuális készségeik is jobbak voltak, de például a memória területén nem mértek szignifikáns változást.

Szóval itt van még egy ok, amiért megéri többet szexelni – idősebb korban is! 

 

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top