Egészség

4 mód, amivel edzés nélkül is megőrizheted az egészséged

Segítünk, hogyan maradj egészséges egy olyan időszakban is, mikor épp szünetet tartasz az edzésben.

 Mindannyiunk életében vannak olyan időszakok, mikor ezres fokozaton pörgünk, és meg se kottyan a napi szintű edzés, de olyanok is, mikor épp nem fér bele az időnkbe, ráuntunk, vagy egészségi problémák, esetleg az újszülött kisbabánk miatt hanyagoljuk. Ám az, hogy felhagytunk az edzéssel, még nem jelenti, hogy az egészséges életmóddal is szakítottunk volna. Most hasznos és egyszerű tippekkel segítünk, hogyan őrizhetjük meg a legjobb formánkat edzés nélkül is.

4 mód, amivel edzés nélkül is megőrizheted az egészséged

1. Állítsunk “lefekvőt”

A legtöbb felnőtt ember használ ébresztőórát, de mi a helyzet a lefekvés idejével? Ha eleget alszunk, az már fél egészség – egy “lefekvő” figyelmeztetés beállításával pedig tehetünk róla, hogy időben álomra hajtsuk a fejünket.

2. Igyunk sok vizet

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, mennyire fontos a hidratáltság az egészségünk, na meg a súlyunk megőrzéséhez. Ha nem tudod rászoktatni magad, próbálkozz trükkökkel: tarts magad mellett egy üveg vizet, vagy szürcsöld szívószállal!

3. Sétáljunk, amennyit csak lehet

Amikor csak tehetjük, tegyük le a kocsit, vagy szálljunk le a tömegközlekedésről, és sétáljunk! A testünk és a közérzetünk is meghálálja.

4. Meditáljunk

Még a legprofibb jógik is bevallják, hogy nem gyakorolnak mindennap – a meditáció azonban nem maradhat el. 10 perc csendes befelé figyelés, pár légzőgyakorlat segíthet nem csak az ép lélek, az ép test megőrzésében is.

popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top