Egészség

Rossz hír: mégsem olyan egészséges a kókuszolaj

Eddig másról sem szólt az internet, csak hogy hova és mibe lehet (sőt kell) kenni a mindenható kókuszolajat, de most ennek is vége – a kókuszolaj mégsem olyan jó, mint gondoltuk.

Sütéshez, hajvégápoláshoz, tisztításhoz, hidratálónak és még sorolhatnánk, mennyi mindenre jó a kókuszolaj, ami viszonylag sokáig kitartott az egészségtudatos netezők szent gráljaként. Úgy tűnik, most érkezett el a trónfosztás ideje, ugyanis friss tanulmányok szerint a kókuszolaj ugyanúgy bővelkedik telített zsírokban, mint eddig démonizált társai.

Rossz hír: mégsem olyan egészséges a kókuszolaj 

Az Amerikai Szív Társaság szerint a kókuszolaj ugyanúgy növelheti a rossz koleszterin szintjét a szervezetben, így hosszútávon épp olyan egészségügyi problémákhoz vezethet, mint mondjuk a pálmaolaj túlzásba vitt fogyasztása.

Rossz nyelvek szerint a kókuszolaj csak a netes kampánynak köszönheti népszerűségét, és valójában nincs helye az egészséges zsiradékok között – mondjuk ember legyen a talpán, aki eligazodik a netes (elég gyakran változó) zsírvitában. A szakértők most inkább a telítetlen zsírok fogyasztását javasolják – persze csak ameddig ki nem derül azokról is valami turpisság.

 

Mashable

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top