Egészség

Ez történik veled, ha lenyeled a rágód!

Biztos sokakat fenyegettek azzal, hogy összeragad a gyomruk a lenyelt rágótól, de mi történik valójában, ha megesszük, amit csak rágni kéne?

Rendeltetésszerűen csak rágni kell, de történnek balesetek, mikor az ember véletlenül (vagy nem is annyira véletlenül) lenyeli a rágógumiját. Elsőre nem tűnik olyan megnyugtatónak a gondolat, hogy egy ilyen szintetikus, gumiszerű izé az ember gyomrába kerül, ehhez pedig hozzájönnek a beteg szülői riogatások is, miszerint “összeragadnak a beleid”. De mi történik valójában, ha leszalad a rágó?

Ez történik veled, ha lenyeled a rágód!

A rágót részben képes megemészteni a szervezet, de nem teljesen. Ennek ellenére a megmaradt rágógumi nem fog a belünkre tapadni vagy más károkat okozni, hanem egészen egyszerűen távozik a szervezetből a széklettel. Ettől függetlenül továbbra sem jó ötlet rágót enni, egyszerűen csak azért, mert semmilyen hasznos tápanyag nincs benne, szóval teljesen felesleges a fogyasztása. Ha megoldható, próbáljunk inkább a rágásnál maradni!

Ez történik veled, ha lenyeled a rágód!

 

BuzzFeed

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top