Egészség

Nem is olyan rossz ötlet edzés előtt kávézni

Eddig úgy tudtuk, az edzést megelőzően már nem nagyon szabad enni vagy inni, de most úgy tűnik, mégis jó ötlet lehet bedobni egy feketét!

Edzés előtt kínosan ügyelünk rá, hogy ne legyen semmi a hasunkban, mert valljuk be, tényleg nem túl jó elnehezült testtel mozogni. De egy friss tanulmány szerint az edzés előtti kávé kimondottan jó ötlet lehet, ez ugyanis segíthet nekünk, hogy még hatékonyabban sportoljunk!

Nem is olyan rossz ötlet edzés előtt kávézni 

Bruno Gualano pszichológiaprofesszor kerékpározó férfiakat vizsgált úgy, hogy először három csoportra osztotta őket: a kevés koffeint fogyasztókra (kevesebb mint 1 csésze naponta), a mérsékelt koffeinfogyasztókra (2 csésze) és a koffeinimádókra (napi 3 vagy több csésze), aztán megkérte őket, hogy tekerjenek addig, míg le nem dolgoznak 450 kalóriát.

Ezek után koffeintablettát adott nekik, és azt kellett tapasztalniuk, hogy mindenki az extra koffeinlöket után produkálta a legjobb teljesítményt.

Gualano ráadásul azt is megállapította, hogy a sok kávét fogyasztók sem lesznek “immunisak” a koffeinlöketre, ugyanis mindenki egyformán hatékony volt a tabletta után.

 

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top