Egészség

Ezért nagyon veszélyes a Csipkerózsika-diéta

Az ijesztő fogyókúrás módszer lényege, hogy az alvásba meneküljünk a kalóriák elől, ezért pedig sokan már erős altatókat is hajlandóak bevetni.

Már nevében is árulkodó a Csipkerózsika-diéta, de a mögötte húzódó koncepciót sem nehéz megejteni: mikor alszunk, nem tudunk enni, így pedig hízni sem, szóval alvással kell kibekkelni azokat az időket, amikor nassolni szeretnénk. 

Ezért nagyon veszélyes a Csipkerózsika-diéta 

Ez persze nem olyan könnyű, mint amilyennek hangzik, ugyanis a szervezet úgy van kitalálva, hogy többnyire akkor álmos vagy éhes, amikor ez indokolt. Annak érdekében, hogy mégis átaludják az éhséget, a Csipkerózsika-diéta követői altatókat szednek, ami nem túl egészséges az alvási ciklusra nézve, ráadásul még addiktív is lehet.

A másik kézenfekvő probléma, hogy a napi 20 óra alvás mellett az ember nem igazán képes rá, hogy normális életet éljen, az állandó magány pedig szociális izolációhoz vezethet, végül pedig akár depressziót is okozhat. Az orvosok és táplálkozási szakértők emiatt aggódva nézik, ahogy az extrém diétákat hirdető fórumokon egyre terjed a Csipkerózsika-diéta kultusza – ők arra kérnek mindenkit, hogy inkább ne próbálkozzanak ezzel a veszélyes módszerrel.

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top