Egészség

Két hónap türelmi időt kapott a gödi gyermekotthon fenntartója

Két hónapja van a gödi Topház fenntartójának, hogy javítson az ellátás színvonalán. Egy emberi jogi szervezet május elején írt arról, hogy borzasztó állapotok uralkodnak az intézményben.

Kevesebb mint két hónapot kapott a testi és szellemi fogyatékos embereket gondozó gödi Topház fenntartója arra, hogy javítson az intézményi állapotokon: Nyitrai Imre szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár július 20-ig írta elő a bentlakók számának csökkentését, és egyben felvételi zárlatot rendelt el – írja a Magyar Nemzet.

A fenntartó, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság július 20-ig kapott időt arra is, hogy megoldja a kiskorú fiúk és lányok elkülönítését, és meg kell szerveznie a külön ellátást is a súlyosan fogyatékosok számára.

A gödi Topház vezetőjének felül kell vizsgálnia a ruhakezelési gyakorlatot, otthonosabbá kell tennie a lakószobákat, be kell szüntetnie a korlátozó intézkedésekhez használt, nem gyógyászati segédeszközök alkalmazását, és haladéktalanul ki kell fizetnie a dolgozók elmaradt illetményeit. A határidőre előírt feladatok között sorolták még fel a hiányzó szakmai létszám pótlását is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top