Egészség

Háziorvosként akart munkát vállalni a zaklató nőgyógyász

Egy szigetszentmiklósi körzetet vállalt volna el a férfi, akit korábban fél évre eltiltott az orvosi kamara a hivatása gyakorlásától, mert zaklatta nőbetegeit.

A zaklató nőgyógyász történetéről három évvel ezelőtt a Házon kívül számolt be. Az orvos akkor azt állította, valaki feltörte a Facebook-profilját, nem ő küldte az üzeneteket. Aztán kiderült, hogy mégis: a bíróság bizonyítottnak találta, hogy zaklatta pácienseit. Az orvosi kamara decemberben etikai vétség miatt fél évre felfüggesztette, vagyis eltiltotta a gyógyítástól.

Mivel a büntetés rövidesen lejár, munkát keresett a férfi. Az egyik legnagyobb szigetszentmiklósi körzetet vette volna át, s leendő háziorvosként mutatta be őt a város polgármestere. Mielőtt a közgyűlés szavazhatott volna kinevezéséről, az egyik képviselő kérdéseket tett fel neki, amelyektől láthatóan zavarba jött, de elmondta, hogy korábban felfüggesztették.

Mint kiderült, a polgármester az ügyről nem tudott, és a történtek nyomán visszavonta a férfi kinevezését.

Az RTL Híradó riporterének sikerült megszólaltatnia az orvost:

A nőgyógyász állítása szerint most sehol sem dolgozik, büntetése lejárta után viszont bárhol praktizálhat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top