Egészség

Drogosnak hitték a kórházban Árpádot, belehalt

Drogfüggőként kezelték a fiatal fiút a kórházban, ahelyett, hogy kiderítették volna, mitől van 40 fok feletti láza. Halála után az orvosszakértői vélemény is megállapította: a fiatalember nem volt drogos.

Drogosnak hitték, és ennek megfelelő kezelést kapott az egyik budapesti kórház pszichiátriáján a 21 éves, dunaújvárosi Dóra Árpád. A fiú kínok között halt meg a kórházban – számolt be a megrázó esetről a Blikk.

Édesanyja, Sára azt mondja, fia nem volt drogos, és harcol az igazáért. Az orvosszakértői vélemény is alátámasztja, hogy Árpád kiinduló diagnózisa hibás volt, mivel Árpádnál a pszichoaktív anyagok okozta megvonási tünetek nem álltak fenn. A fiút, aki többek között 40 fok feletti láztól szenvedett, az intenzív osztályon lett volna ajánlatos kezelni, nem pedig a pszichiátrián. 

“Drogfüggőknek való gyógyszerekkel kínozták a gyerekemet. Ügyet sem vetettek arra, hogy a kisfiam másfél napig üvöltött fájdalmában” – idézte fel a szörnyűségeket a lapnak az édesanya, aki pert indít a kórház ellen, azt akarja ugyanis, hogy a felelősök kapják meg méltó büntetésüket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top