Egészség

4 emésztést segítő tipp, hogy a nyaralás alatt is könnyűnek érezd magad

Közeleg a nyaralás, de már attól rettegsz, hogy székrekedés árnyékolja majd be? Adunk pár tippet, hogy nyaralás alatt is simán menjen a dolog!

 Senki nem beszél róla, hiszen azt hiszi, csak neki van ilyen kellemetlen problémája – de ez nem igaz, a székrekedés nyaralás és utazás alatt ugyanis rengeteg embert érint! A változás a napi rutinban, az étkezésben, az utazás miatti stressz, vagy egyáltalán csak a komfortzónád elhagyása is járhat puffadással és székrekedéssel. Most pár tippel igyekszünk segíteni, hogy a nyaralás alatt is könnyűnek érezd magad!

5 emésztést segítő tipp, hogy a nyaralás alatt is könnyűnek érezd magad

1. Ne vidd túlzásba a hedonizmust!

Tudjuk, a nyaralás arról szól, hogy elengedjük magunkat, azaz nem görcsölünk a diétán, és az alkoholfogyasztás területén is megengedőbbek vagyunk magunkkal. De amellett, hogy kipróbálsz helyi ételeket és több fagyi vagy édesség is lecsúszik, próbálj olyan közel maradni a normális étrendedhez, amennyire csak lehet! Fogyassz sok rostgazdag ételt, és ne feledd, az alkohol nem pótolja a folyadékot, ezért igyál sok vizet!

2. Ne ess ki a lendületből!

Még ha napokig is tudnál egy jó könyvvel punnyadni a napozóágyon, azért iktass be némi mozgást is! Ha otthon rendszeresen edzel, ne ess ki a ritmusból nyaralás alatt sem. A mozgás segíthet beindítani a lelassult anyagcserédet.

3. Szánj időt a dologra!

Kelj kicsit korábban reggel és igyál meg egy kávét, vagy kezd a napot forró citromos vízzel. Ezután pedig hagyj az emésztésednek időt, kényelmesen várd meg, míg beindul.

4. Ne görcsölj rá!

Tudjuk, nehéz, hiszen felpuffadva még bomba alakkal is elefántnak érezheted magad a bikiniben. Próbálj mégse rágörcsölni a székrekedésre: egy-két légzésgyakorlat vagy jógamozdulat segíthet elűzni a stresszt, és megkönnyíteni a dolgod.

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top