Egészség

Hihetetlen, de még mindig dolgozik a hálapénzt kérő nőgyógyász

Jelenleg is folyik az etikai vizsgálat az ellen a veszprémi onkológus-nőgyógyász ellen, aki pénzt kért gyógyíthatatlan betegeitől és az állapotos kismamáktól is.

A rákbetegektől előre hálapénzt kérő onkológus-nőgyógyász esetével kimerítően foglalkoztunk pár hónapja, kollégánk egy ideig mint saját nőgyógyászához járt az orvoshoz, akire három év bírósági eljárás után a másodfokon eljáró Veszprémi Törvényszék pénzbüntetést és felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki. Az orvost azért ítélték el, mert a férfi az életmentő műtétekért és a vizsgálatokért pénzt kért, államilag finanszírozott kórházi rendelésein – haszonszerzés céljából – betegeit tudatosan félrediagnosztizálta.         

Amin felháborodott az ország, az nem volt más, mint az a tény, hogy a jogerősen elítélt orvos tovább dolgozhatott a kórházban, még a felfüggesztett börtönbüntetés indoklásában is azt írták, hogy egyedülálló szaktudására szükség van a kórházban.

Most a HVG kérdezett rá az Orvosi Kamaránál az orvos státuszára, ahonnan egy közlemény jött válaszul: “A folyamatos sajtóérdeklődés, és egyéb – néhány esetben tévedésen alapuló – megnyilvánulások kapcsán ezúton tájékoztatjuk a médiát, és minden érdeklődőt, hogy az úgynevezett »Veszprém megyei nőgyógyász« ügyben az etikai vizsgálat jelenleg is folyik.

Az eljárás a mindenkor hatályos törvények, egyéb jogszabályok szigorú betartásával zajlik. Ezért a várható számos jogorvoslati lehetőség esetére is figyelemmel, annak lezárulta a közeljövőben nem várható.

A végső, jogerős határozat megszületéséig a továbbiakban a Magyar Orvosi Kamara az ügyről semmiféle interjút, nyilatkozatot nem ad.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top