Egészség

Így tudod irányítani az álmaidat

Azt álmodni, amit akarsz, a legvadabb fantáziáidat is kiélni ebben a képzeletbeli világban... jó lenne, mi? Az álmok irányítása márpedig lehetséges, mutatunk is hozzá néhány technikát!

1. Tudatosítsd!

A Harvard egyik kutatása szerint akkor lesz legnagyobb esélyünk az irányított, éber álomra, ha lefekvés előtt tudatosítjuk magunkban, hogy tudatos álmot szeretnénk. A kutatók szerint a legjobb, ha hangosan kimondjuk: “Ma éjjel, mikor álmodom, tudni fogom, hogy álmodom.” Így remélhetőleg a tudatalattink nem akar majd meggyőzni, hogy az álmunk valóságos.

2. Ez még a valóság?

Egy bevált technika az úgynevezett “valóság-ellenőrzés”, azaz az ébrenlét tudatosítása azért, hogy azzal szemben felismerjük az álmodást. Érdemes olyan dolgokhoz folyamodni, amik az álmokban gyakran nem működnek: nem látjuk például tisztán az írást vagy a számokat, vagy gyakran nem tudunk felkapcsolni egy kapcsolót. Mikor a valóságban tesszük ezeket, mindig jegyezzük meg, hogy ez a valóság, így könnyebben felismerjük majd, hogy az álmok világában vagyunk.

Így tudod irányítani az álmaidat

3. Vezess álomnaplót!

Az álomnapló segít, hogy jobban emlékezz álmaidra, ez pedig hozzájárulhat, hogy jobban szétválaszd az álombeli és a valóságban történt eseményeket. Álomnaplót vezetni amúgy is nagyon izgalmas vállalkozás, de állítólag a tudatos álmodáshoz is hozzásegíthet.

4. Szundizz!

Állítólag hajlamosabbak vagyunk a tudatos álomra, ha a REM-fázisból (gyors szemmozgásos szakasz) felébredve szundítunk vissza. Persze a reggeli 5 perc nem elég a mély alvásra, de ha adsz magadnak mondjuk 30 percet, lehet, hogy az álmok földjén találod magad! 

 

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top