Egészség

Követelik az orvosoktól, hogy árulják el: elfogadnak-e hálapénzt

Civilek indítottak petíciót azért, hogy árulja el az orvosi kamara és annak etikai bizottsága, hogy tagjaik elfogadnak-e hálapénzt. A levelet egészségügyi dolgozók is aláírták.

A kezdeményezés azért indult, mert néhány napja kiderült, a kamara etikai bizottsága csak elmarasztalta, de nem zárta ki azt a veszprémi onkológus-nőgyógyászt, akit jogerősen elítéltek, mert pénzt kért rákos betegektől életmentő műtétekre.

A petíciót egy budapesti biológus indította, Szőllőssi Melinda azt mondta az RTL Klubnak, hogy nincs vesztenivalója az aláírásgyűjtéssel és a követelése közzétételével, mert nem dolgozik az egészségügyben. Szőllőssi kapott hideget is, meleget is a kérdéséért, leginkább orvosok kritizálták őt a kezdeményezésért. A Magyar Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete viszont mellé állt, ők is aláírták a petíciót. Szeretnék, ha lenne nyilvános vita a hálapénzről orvosokkal, döntéshozókkal és civilekkel közösen. 

Az RTL Klub megkereste a Magyar Orvosi Kamara elnökét is, de Éger István azt mondta, hogy nem akar nyilatkozni, és különben sem kíváncsi a petícióra.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top