Egészség

Ezért kellene minden napot hideg zuhannyal kezdened

Tudjuk, hogy az emberek nagy része minimum körberöhög, ha azt mondjuk, hogy kávé és lustálkodás helyett inkább hideg zuhannyal kezdje a napot, pedig tényleg megéri!

1. Jobb, mint a kávé

De tényleg. Mármint nem kellemesebb, de hatásosabb: míg a forró fürdő elálmosít, a hideg zuhany képes felpörgetni, a hideg víz felviszi a pulzusod, és azonnal beindulhat a tested. Az is jó megoldás lehet, ha a szokásos reggeli (langyos) zuhanyodnak csak a végét zárod egy kis hideg vízzel!

2. Diétás zuhany

Amikor fázunk, a testünk elkezd kalóriákat égetni, hogy felfűtse magát. Egy skandináv kutatás szerint a hidegnek való kitettség annyira beindíthatja ezeket a folyamatokat, hogy akár évi négy kilót is elveszíthetünk csak a fázással!

Ezért kéne minden napot hideg zuhannyal kezdened 

3. A hajad hálás lesz érte…

…és a bőröd is! Míg a meleg víz nagyon szárítja a bőrt, addig a hideg képes enyhíteni a kipirosodást, és még a pórusokat is összehúzza, így kevesebb szennyeződés juthat bőrödbe. Egy hideg zuhany után a hajad és a bőröd is sokkal egészségesebb, ragyogóbb lehet!

4. Felturbózza az immunrendszered

Tudományosan is bizonyított, hogy a rendszeres hideg zuhany képes megsokszorozni a betegségek ellen harcoló fehérvérsejtek számát. Egy német kutatás ráadásul azt is megerősítette, hogy azok, akik zuhanyzás alatt csak 2 percet is eltöltenek a hideg víz alatt, sokkal kevésbé hajlamosak a megfázásra. Megéri, nem?

 

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top