Egészség

Fél karja után a lakását is elveszítheti Beáta

Munkahelyi balesetben veszítette el a fél karját a tiszaújvárosi asszony, azóta sehová sem veszik fel dolgozni, a lakáshitelét pedig nem tudja fizetni.

Munkahelyén egy meghibásodott tésztagyúró gép szakította le Magyari Józsefné Beáta bal alkarját két évvel ezelőtt. A tiszaújvárosi nő a baleset óta nem tud dolgozni, így a lakáshitelét sem tudja fizetni, emiatt az otthonát is elveszítheti – írja a Boon.

A 44 éves Beáta 16 éve özvegy, 24 éves fiával él, ő támogatja, amiben tudja. Ahhoz, hogy a lakásukat megtarthassák, 7 millió forintot kellene egy összegben kifizetniük, ami számukra lehetetlenség. Beáta havonta mindössze 23 ezer forint baleseti járadékot és 20 ezer forint fogyatékos támogatást kap. Mivel a munkahelyén nem volt bejelentve, ezért a biztosítási ideje nem volt elég ahhoz, hogy rokkantjáradékot is kaphasson. 

Az asszony azt mondja, szívesen vállalna olyan munkát, amit egy kézzel is el lehet végezni, ám hiába keresett állást, egyelőre sehová sem vették fel. Nagy vágya egy bionikus kéz, ám az 20 millió forintba kerül. 

Egykori munkaadója ellen kártérítési pert indított, ám nem tudni, hogy az mikor és milyen eredménnyel zárulhat le.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top