Egészség

Kiderült: a kevés alvás kevésbé vonzóvá is tesz

A tudomány bebizonyította: tényleg szépre tudjuk aludni magunkat!

 A kevés vagy a rossz alvás köztudottan rengeteg rossz hatással van az egészségünkre. Negatívan befolyásolja a lelkiállapotunkat, sőt még a fogyókúránkat is. Azt azonban nem gondoltuk volna, hogy a “szépre alussza magát” szólásnak tudományos alapja van  most azonban bebizonyosodott, hogy márpedig a szépítő alvás nagyon is valós dolog.

Kiderült: a kevés alvás kevésbé vonzóvá is tesz

És most nem csak a sötét karikákra gondolunk a szemünk alatt! A Royal Society Open Science szakfolyóiratban megjelent tanulmány és a Stockholm University által végzett kutatás szerint ennél többről van szó: a kutatásban 25-en vettek részt, akikről két nap rossz (4 órás) alvás és két nap normális, pihentető alvás után készítettek fotókat. A képeket ezután 65 nővel véleményeztették  kiderült, hogy az alvásmegvonás után készült képek alapján a résztvevők nem csak kimerültnek, hanem kevésbé vonzónak, kevésbé egészségesnek, sőt kevésbé megbízhatónak is találtattak!

Szóval, ha legközelebb fontos eseményre készülünk, a szépülő rituálénkba egy kiadós alvást is iktassunk be!

 Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top