Egészség

Magyar munkás 5 ujját vágta le a gép Ausztriában

A magyar férfi jobb kezének mind az öt ujját levágta a munkagép Ausztriában. A munkahelyi balesetet követően az orvosok csodát tettek.

A munkahelyi baleset az elmúlt pénteken történt a Mattersburg melletti Rohrbachban (Fraknónádasd). A magyar férfi lekapcsolta a lemezmegmunkáló gépet, hogy állítson rajta. A gép ennek ellenére beindult, és levágta jobb kezének mind az öt ujját. Egyelőre nem tudni, hogyan és miért következett be a baleset.

A munkást Bécsbe, a meidlingi kórházba szállították, ahol Alexander Meznik kézsebész főorvos és csapata nyolcórás műtéttel, a csodával határos módon visszavarrta a férfi ujjait. A főorvos az egyik televíziós műsorban elmondta, az operáció még az ő sebészi gyakorlatában is különlegesnek számít.

A 43 éves magyar férfi sikeresen átvészelte a kritikusnak számító első napokat. A főorvos szerint már megkezdhette az első gyógytornás gyakorlatokat is, már tudja mozgatni az ujjait. A teljes felépülés ugyanakkor még hosszú hónapokat vesz igénybe  írja az Ausztriai munkák oldal.

Az ausztriai Rohrbachban történt a súlyos munkahelyi baleset

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top