Egészség

Ha ezt tapasztalod, azonnal fordíts hátat a jógatermednek

Nagyon sokáig ragaszkodtam egy jógateremhez, most végre váltottam, és rájöttem, mennyire nagy hiba volt ilyen sokáig várni.

Évekig jártam egy jógaterembe Budapesten, mindegy melyik volt, nagyon ragaszkodtam néhány oltári jó oktatóhoz, de a szép lassan egyre több dolog kezdett zavarni, és rájöttem, ezért a pénzért máshol sokkal jobb dolgokat kapok. Szóval, ha ezek közül valamelyik dolgot tapasztalod a jógatermedben, ne habozz, válts, mert rengeteg jó terem van a városban.

 Nem kedvesek

Az első ember egy jógateremben, akivel találkozol a recepciós, asszisztens, aki megkeresi a bérleted, akivel az első pár szót váltod, miközben árad a csí. Legalábbis áradna, ha ő is kedves lenne veled. Na, ebben a teremben a recepciósokat mintha kiképezték volna arra, hogyan ne legyenek kedvesek. Köszönni is alig köszöntek vissza, és ugyan kénytelenek voltak hozzád szólni, de ennél azért kicsit többre számít az ember a havi majdnem 20 ezer forintos bérletért cserébe.

Sokáig úgy voltam vele, hogy ugyan már, most minek csinálok ebből nagy ügyet. De egyszer, amikor az öltözőszekrényem kulcsát elkevertem, és segítséget kértem a recepcióstól, akinek ugye az ilyen problémamegoldás is a dolga, éreztette velem, hogy mekkora hülye vagyok, és közölte, ha most ez a pótkulcs nem nyitja a szekrényemet, akkor ő a továbbiakban nem tud segíteni. Eléggé rosszul esett ez este fél kilenckor talpig izzadtan a jógacuccaimban, miközben a bezárt szekrényben ott lapult a mobilom és a lakáskulcsom. Szerencsére a pótkulcs kinyitotta, de akkor elpattant bennem valami, és rájöttem, hogy nem kötelező ebbe a terembe járnom.

Túl zsúfolt

Tök jó dolog, hogy előre be kell jelentkezni, így nem érhet csalódás, és biztosan lesz helyed, de amikor a harmincadik jelentkezőnek sem szólnak, hogy egyébként 25 ember fér el kényelmesen, előbb-utóbb megunod. Persze, a jógateremnek az a jó, ha minél többen vannak, de ha ez a gyakorlás rovására megy, hosszútávon nem lesz jó az senkinek. Mindenképpen elkerülném, hogy más valaki izzadjon rám, és mivel itt forró jógáról van szó, engem a tőlem öt centire gyakorló másik embertől kitör a frász, már bocsánat.

Aztán amikor ez a zsúfoltság a öltözőben is folytatódik… Hadd ne érjen össze a seggem egy idegennel öltözés közben. Szóval, ha rosszul érzed magad az öltözőben is, hagyd ott a termet, és keress másikat!

Ha ezt tapasztalod, azonnal fordíts hátat a jógatermednek

Ezer éve ott van az a  lyuk a falon

Amikor elkezded észrevenni, hogy a termet nem úgy tartják karban, ahogy elvárható lenne. Amikor nem szívesen lépsz be az öltözőbe mezítláb, márpedig egy jógateremben cipő nélkül illik járkálni. Amikor zavaróan ócska a zuhanyfüggöny… Persze ezek  a dolgok is szép lassan rakódtak össze, és bosszantottak fel. De ilyenkor mindig arra gondoltam, de hát a jógatanár maga olyan jó fej, és megéri maradni. Aztán amikor egyre kevesebbszer volt meleg víz, és egy óriási lyuk tátongott az öltöző falán, amit nem javítottak meg hónapokon keresztül, gondolkodtam el újra, hogy minek járok ide.

Szóval, a lényeg az, ha elkezded azt érezni, hogy valami nem stimmel a jógatermedben, és nem szívesen jársz oda, ne gondolkodj annyit, mint én, mert tényleg nagyon sok terem van Budapesten, és szinte biztos, hogy a munkahelyed és a lakásod között van egy másik is, amelyik beválhat.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top