Egészség

Menekülnek a betegek a magyar kórházakból

A magyar munkavállalók háromnegyede úgy érzi, ha orvoshoz menne, szabadságot kell kivennie aznapra.

Éppen ezért fordítanak egyre többen figyelmet az öngondoskodásra, ami az egészségpénztárak növekvő népszerűségén is mérhető. Legalábbis ezt mondták az OTP Egészségpénztár sajtótájékoztatóján, amelyről a Pénzcentrum számolt be

Az évforduló apropóján készült egy kutatás, amelyből kiderült, hogyan látja a mai egészségügyi helyzetet a lakosság. A megkérdezettek 83 százaléka fontosnak tartja az orvosi szűrővizsgálatokat, és 77 százalék a táplálkozására is odafigyel. Egy év alatt közel 50 százalékkal nőtt azok aránya, akik egészségpénztári tagok, vagy azok szeretnének lenni. A meglévő tagok számláin idén először több volt az egyéni, mint a munkáltatói befizetés. Átlagosan havi 10-15 ezer forintot fizetnek be a tagok. Van, aki csak 2 ezret, van aki 20-30 ezret is befizet havonta.

A megkérdezettek 48 százaléka úgy érzi, nem felel meg neki az állami egészségügyi szolgáltatás. Több mint 20 százalék a magánegészségügy felé fordul inkább. Ennek legfőbb oka, hogy a várólisták nagyon hosszúak az állami kórházakban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top