2017. 08. 19. Huba

A hosszú élet újabb nagy titkára derült fény

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
A Harvard kutatói szerint a hosszú élet titka a szeretetben keresendő.
2017. 05. 17. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Ha valaki betölti a 100-at, mindenki ugyanazzal a kérdéssel zaklatja: miben látja hosszú életének titkát? Van, aki a sütiben, van, aki a nyers tojásban, sőt, olyan is akad, aki a férfiak hiányában. A szeretetteljes kapcsolatokat senki sem említi, pedig a Harvard új kutatása szerint a hosszú élet titka – bármilyen közhelyesen hangzik is – a szeretet.

Nemcsak a romantikus szerelem, hanem a minőségi közeli kapcsolatok. Az impozáns kutatásban 600 férfit tartottak megfigyelés alatt 75 éven keresztül. Vérvételek és agyi röntgenek, valamint tesztek alapján ítélték meg mentális és fizikai hogylétüket. Így jöttek rá, hogy a hosszan tartó boldogság és egészség alappillérei a mély, erős és őszinte kapcsolatok.

A hosszú élet újabb nagy titkára derült fény

A kutatók szerint ha van az életünkben valaki, akire támaszkodhatunk, az idegrendszerünk könnyebben el tud lazulni – ennek számos jótékony hatása van, például a fájdalmat is kevésbé érezzük. 

Fontos megjegyezni, hogy nem a mennyiségen, hanem a minőségen van a hangsúly: ha csak egy-két olyan kapcsolatunk akad, amelyben teljesen önmagunk tudunk lenni, és őszintén bízhatunk egymásban, már egy egészségesebb és hosszabb élet esélyesei vagyunk – és ez bizony színtiszta tudomány!

Apartment Therapy


A Viranti aciklovir hatóanyag-tartalmú gyógyszeres rúd. Vény nélkül megvásárolható a patikákban.


A kockázatokról és a mellékhatásokról

olvassa el a betegtájékoztatót,

vagy kérdezze meg

a kezelőorvosát,

gyógyszerészét!
Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus