Ne ebben az időpontban kelj, ha hatékony napot akarsz!

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
A hatékonyság kulcsát nem a korán kelésben kell keresni – sőt, a hajnali ébredéssel még ronthatunk is a teljesítményünkön!
2017. 05. 16. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Biztosan te is hallottál már róla, hogy az elképesztően sikeresnek számító emberek, mint Tim Cook, az Apple vezérigazgatója vagy Gwyneth Paltrow, mind talpon vannak már hajnali 5-kor – és sikerük kulcsát is gyakran látják a korai kelésben. Ám a tudomány most rácáfol, hogy az 5 órai ébredésnek bármi köze lenne a hatékonysághoz vagy a sikerhez.

Ne ebben az időpontban kelj, ha hatékony napot akarsz!

Jon Levy viselkedéskutató a The 2 AM Principle című könyvében fejti ki nézeteit a korán kelésről és annak korántsem annyira jótékony hatásairól. Levy Russel Foster neurológus adataiból indult ki, és azt állítja, nincs rá bizonyíték, hogy a korán kelés hatékonyabbá tenne minket. Sőt, épp az ellenkezője igaz: az alvásmegvonástól bizonyítottan boldogtalanabbak és elégedetlenebbek leszünk.

biológiai óránk mindannyiunkban más ritmusra ketyeg, így az is változó, hogy ki-ki a nap melyik szakában tudja a legjobb formáját hozni. A tudósok azonban abban egyetértenek, hogy az emberiség nagyon kis hányada számít az ágyból gond nélkül hajnal 5-kor kipattanók közé. A nagy többséget inkább megviseli a korai kelés, ami így a produktivitásukra is romboló hatással van.

 MyDomaine


A Viranti aciklovir hatóanyag-tartalmú gyógyszeres rúd. Vény nélkül megvásárolható a patikákban.


A kockázatokról és a mellékhatásokról

olvassa el a betegtájékoztatót,

vagy kérdezze meg

a kezelőorvosát,

gyógyszerészét!
Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus