Egészség

Nem vették észre, hogy betört a koponyája, így küldték haza a kórházból

Egy férfit félrediagnosztizáltak a fővárosi Szent János Kórházban – írja a Bors. Nem vették észre a beteg koponya- és mellcsonttörését, így nem tartották bent a kórházban a férfit, akit azzal engedték haza, hogy jegelje otthon maga a sérüléseit.

Havas Ferenc a Borsot kereste fel történetével, miszerint április 24-én Pilisvörösváron a szomszéd verte meg őt komoly sérüléseket okozva. A szomszéd a 66 éves férfi párját is bántotta, és Ferencet úgy helyben hagyta, hogy végül mentővel kellett őt kórházba szállítani.

A Szent Jánosban megvizsgálták, még CT-vizsgálatot is végeztek, majd az elmondása szerint az orvos azt állapította meg, hogy a nyugdíjas férfinak nem keletkezett olyan sérülése, amiért bent kellene tartani a kórházban. Vizsgálati lapjára azt írták, jegelje otthon sérüléseit, ha panasza van, menjen kontrollra. 

Ferenc hazament, de két nappal később arra ébredt, hogy rosszul van, szédült, és a hideg rázta. Ekkor már a Vörösvári úti Szent Margit Rendelőt kereste fel, ahol a kétirányú koponyafelvételből rögtön kiderült, hogy a férfi koponyája betört, és valószínűleg a mellkascsontja is eltört. Mivel a férfi területileg a János kórházhoz tartozik, kénytelen volt visszamenni, ahol a Szent Margit Rendelőben kelt ambuláns lapot látva azonnal befektették a traumatológiára. Ferenc május elején hagyhatta el a kórházat, panaszai azonban továbbra sem múlnak.

 A Bors megkereste a Szent János Kórházat, ki a felelős a félrediagonalizálás miatt, de eddig nem válaszoltak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top