Egészség

Laktózérzékeny vagy? Ezt a kekszet kerüld! – Fotó

Nem jelölték a tejet mint összetevőt egy vaníliás ízesítésű keksz csomagolásán, ezért a NÉBIH kivonja a forgalomból a Morello Sandwich Biscuits vaníliás változatát.

Riasztást kapott a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) arról, hogy Morello Sandwich Biscuits elnevezésű termék csomagolásán nem szerepel az összetevők között a tej, így az elfogyasztása a tejallergiában és tejcukor-érzékenységben szenvedők esetében panaszt okozhat. A terméket forgalomba hozták Magyarországon is, ezért a hatóság a még készleten lévő termékeket kivonja a forgalomból.

Vigyázat! Tej van benne!
Vigyázat! Tej van benne!

A forgalomból kivont keksz adatai:

  •          Megnevezése: Sandwich Biscuits Vanilla Flavoured (Morello) – Vaníliakrémmel töltött szendvicskeksz
  •          Vonalkód: 8 594058 250200
  •          Minőségmegőrzési idő: 26/09/2017
  •          Kiszerelés: 125 g
  •          Származási ország: Törökország

Tejfehérje-allergiásoknál tej fogyasztását követően rövid időn belül különböző emésztőrendszeri, bőr- vagy légúti tünetek jelentkezhetnek, melyek súlyossága egyéntől függően változik.

Tejcukorérzékenyek esetében a tejtermékek fogyasztása elsősorban kellemetlen emésztőrendszeri reakciókat okozhat. 

A hatályos jogszabályok értelmében az allergiát vagy intoleranciát okozó anyagokat fel kell tüntetni az élelmiszereken a fogyasztók biztonságának érdekében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top