Egészség

Vegán burgert dobott piacra a norvég McDonald’s

Egyre többen váltanak vegán életmódra, a gyorsétteremlánc pedig, úgy tűnik, őket sem akarja elveszíteni, szóval gyorsan előrukkolt a vegán burgerrel!

Ha az egészséges életmód hirdetésében nem is, a piaci igények kielégítésében mindig is élen járt a McDonald’s – ez magyarázhatja, hogy a norvég éttermekben bevezették a vegánok által is fogyasztható vegán burgert. Az egyre népesebb vegán tábort megcélzó Veggie McSpice ránézésre egyébként meglepően hasonlít egy csibeburgerre, azzal a fontos különbséggel, hogy itt a húspogácsa helyett fűszeres babpürével készült pogácsa kerül a bucik közé. 

Vegán burgert dobott piacra a norvég McDonald's 

A burger eredetileg “csak” vega, tehát sajttal érkezik, de sajt nélkül kérve máris vegánná varázsolható. Persze kérdés, hogy van-e ennek értelme, ugyanis a vegetáriánus vagy vegán étrendet folytatók többnyire nemcsak a hús és más állati eredetű fehérjék mellőzését tűzték ki célul, hanem úgy alapvetően az egészséges életmódot is, amibe sehogyan sem fér bele a mcdonald’sos kaja – vega burger ide vagy oda.

 

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top