Egészség

Allergiás lett saját kisbabájára a fiatal anyuka

A most 29 éves, háromgyerekes anyukánál az első terhessége alatt jelentkeztek a tünetek. Azt mondja, senkinek sem kívánja, amit akkor át kellett élnie.

A 29 éves Summer Bostock ma már szerencsére nevetve mesél megpróbáltatásairól, amit akkor élt át, mikor első kisfiát várta. A háromgyerekes anyuka a Daily Mail ausztrál kiadásának elmondta, a várandóssága 30. hetében járt, mikor az első tünetei jelentkeztek. “Egészen addig problémamentes volt a terhességem, egyetlen egy rosszullétem se volt, nagyon szerencsésnek éreztem magam.”

Aztán betöltötte a 30. hetet, és a hasán egyik pillanatról a másikra megjelentek a terhességi csíkok. “Először nem aggódtam, azt gondoltam, teljesen természetes a dolog, igaz, egy kicsit igazságtalannak éreztem, hogy velem is megtörténik. A gondok akkor kezdődtek, mikor a csíkok viszketni kezdtek.

Allergiás lett saját kisbabájára a fiatal anyuka

Summer azt mondja, kezdetben csak a hasán jelentkeztek az égő, viszkető csíkok és pöttyök, ám ahogy teltek a napok, a viszketés átterjedt az egész testére. “Egy héttel az első tünetek jelentkezése után már zuhanyozni sem tudtam, ugyanis a víz érintése is pokoli fájdalmat okozott.” Summer azt mondja, ezekben a hetekben állandó hányingere volt a viszketéstől, és aludni sem tudott.

“Az orvosok szteroidos kenőccsel próbálták csökkenteni a terhességi viszketésemet, de nem használt. A tünetek végül csak azután múltak el teljesen, hogy világra hoztam a kisfiamat, Izaiah-t. Akkor viszont egyik napról a másikra.” Az anyuka azt mondja, a pokoli élmény szerencsére nem vette el a kedvét az újabb gyerekvállalástól.

Allergiás lett saját kisbabájára a fiatal anyuka

Miután az orvosom megnyugtatott, hogy a PEP, vagyis a terhességi viszketés főleg az első terhességeket érinti, bátran vállaltunk újabb gyereket. Nem is volt semmi panaszom.”

Olvass még többet a terhességről az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top