Egészség

Véletlenül halálra gyógyszerezték a nénit a kórházban

Halálos adag fájdalomcsillapítót kapott egy 88 éves néni véletlenül, amibe belehalt. Az orvosok egymásra mutogatnak a megrendítő ügyben.

Halálra gyógyszereztek egy beteget az egyik budapesti kórházban. Az idős beteg több adag Tramadol nevű fájdalomcsillapítót kapott rövid időn belül, aminek következtében túladagolásban meghalt. A baj azzal kezdődött, amikor a nappalis orvos nem írta fel a néni kórlapjára, hogy már beadott egy adagot a betegnek az erős ópiumszármazékból.

Az éjszakás orvos szintén beadott egy adagot a néninek, de ő sem vezette fel a kezelést a kórlapra. Az éjszakás ápoló ugyancsak beadott egy adag fájdalomcsillapítót a 88 éves betegnek kapszula formájában, és egy másikat infúzióként.

Az idős beteg szervezete nem bírt a rengeteg gyógyszerrel, és feladta, a néni meghalt túladagolásban. A Tények szerint először nem is nyomoztak az ügyben, végül a hozzátartozók kérték, hogy vizsgálják ki a nő halálát. Amikor a rendőrök kikérték az orvosi kartonokat a nyomozáshoz, akkor azokat a főnővér utasítására meghamisították.

Az ügyben foglalkozás körében elkövetett halált okozó veszélyeztetéssel vádolják a két szakorvost és a betegápolót.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top