Egészség

Az intenzív helyett az elfekvőbe vitték a szívbeteg Attilát

A férfi rosszullétre hivatkozva ment a kórházba, ahol elmondása szerint lekezelően viselkedtek vele az orvosok. Elvégeztek nála néhány vizsgálatot, majd befektették az egyik osztályra. Másnap tudta meg, hogy az intenzív helyett az elfekvőben töltötte az éjszakát.

Attila 2012 áprilisában vezetés közben szúró fájdalmat érzett a mellkasában, azonnal tudta, hogy nagy a baj. Még annyi ereje volt, hogy a legközelebbi kórházba hajtson.

A kórházban elvégeztek néhány vizsgálatot, majd befektették az egyik osztályra. Korábban átélt már hasonlót, így azt gondolta, katéterezésre is sor kerül.  Másnap reggel döbbent rá, hogy az intenzív osztály helyett az elfekvőben töltötte az éjszakát.

Reggel a kórház főorvosa szívultrahanggal vizsgálta meg Attilát, de nem mondott semmit, majd átirányították az egyik fővárosi kórházba. Itt derült ki, hogy a férfi súlyos szívkárosodást szenvedett. A bal szívkamra kétharmad részben elhalt. Ha négy órán belül elvégezték volna a katéterezést, a szív nem károsodott volna.

A Bors úgy tudja, Attila állapota az elmúlt öt évben nagyon sokat romlott, teherbírása minimálisra csökkent, folyamatosan fullad, szívritmuszavarral küzd, és a vérnyomása is ingadozik. Úgy gondolja, az orvosok a hanyagsággal megrövidítették az életét. A szívbeteg férfi próbált megegyezni a kórházzal, de nem járt sikerrel, ezért a bíróságon perelte be őket. 30 millió forint kártérítést követel, ennyibe kerülne az a speciáliás eljárás, amit Amerikában végeznek, és amellyel javulhatna az egészségi állapota.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top