Egészség

Lemosható tetkók segítenek a mentális betegségekkel küzdőknek

Rengeteg különleges projekt próbál segíteni a mentális problémákkal küzdőknek: ezúttal lemosható tetoválások motiválják a szorongó, depressziós embereket.

A kedves üzenettel ellátott, kis sebtapaszt formázó Motivational Tattoo ötletével egy végzős pszichológiaszakos hallgató, Francesca Timbers rukkolt elő. A lány minden egyes lemosható mintára különböző motiváló szöveget rakott, olyasmiket, hogy Szeresd magad, Értékes vagy, Képes vagyok rá, és meg fogom csinálni.

Lemosható tetkók segítenek a mentális betegségekkel küzdőknek

A különleges projekt mögött a mentális betegségek destigmatizálására irányuló szándék rejlik, az, hogy a láthatatlan betegség ezekkel a sebtapaszokkal külsérelmi nyomként is látható legyen, ami különösen hasznos lehet azért, mert így az érintettek felismerhetik egymást, párbeszédbe kerülhetnek.

Lemosható tetkók segítenek a mentális betegségekkel küzdőknek

Timbers maga is depresszióban szenvedett, ezért kezdte el gyártani a tetoválásokat – azt mondja, remélhetőleg a minták egyezményes kóddá válhatnak, amit az ember segítségkérésként viselhet magán, mások pedig meg is adják a szükséges támogatást a kis sebtapaszok láttán. A tetoválásokat egyébként erről az Etsy oldalról lehet megrendelni. 

 

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top