Egészség

A 98 éves jógatanár jobb formában van, mint te

Azt már eddig is tudtuk, hogy a jógázás meghosszabbíthatja életünket, de a 98 éves V Nanammal az élő bizonyíték a jóga pozitív élettani hatásaira.

Úgy tűnik, a hosszú élet titka a jógázás, legalábbis ez a recept tutira bejött a most 98 éves V Nanammalnak. Az indiai jógaoktató még a századik életéve felé közeledve is simán nyakatekert pózokba vágja magát, és annyira jó formában van, hogy azt egy csomó húszéves is simán megirigyelhetné.

A 98 éves jógatanár jobb formában van, mint te

Persze ehhez nem árt korán elkezdeni a dolgot: Nanammal például állítólag már nyolcéves kora óta jógázik, ráadásul nem csak úgy, heti kétszer, hanem minden egyes nap gyakorol. Az idős asszony azt állítja, életében nem volt még kórházban, de még gyógyszeres kezelésre sem szorult soha, ezt pedig szerinte egyértelműen a jógának köszönheti. “Egy percre sem hagytam abba a jógázást egész életemben, ez a jó egészségem titka” – magyarázza.

A 98 éves jógatanár jobb formában van, mint te

Nanammal utolsó dolga lefekvés előtt a jógázás, ahogy a napot is ezzel kezdi, épp ezért lehetséges, hogy még mindig gond nélkül megcsinál legalább ötvenféle ászanát. Az asszony élete során legalább 600 emberből képzett jógaoktatót, de a mai napig aktívan tanít a hatéves korosztálytól egészen a 60-asokig. 

 

OddityCentral

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top