Egészség

Egy új kutatás szerint ezek az emberek vonzzák leginkább a szúnyogokat

A legédenibb nyaralást is pokollá tudják tenni a körülöttünk legyeskedő szúnyogok, pláne ha olyan típusok vagyunk, amelyet a vérszívó állatok különösen kedvelnek.

1. Terhes nők

A szúnyogokat vonzza a légzéskor távozó szén-dioxid, a terhes nők pedig ebből többet bocsájtanak ki, ahogy kifújják a levegőt. Ezért aztán könnyen előfordulhat, hogy a tóparton sok szúnyog pályázik majd a leendő anyukák vérére.

2. Sportos emberek

Megfigyelted, hogy a szúnyogok különösen agresszívan támadnak, ha futásból vagy jógaóráról érkezel? Ez a sportolás után az izmokban termelődő tejsav miatt van – bár az igazán jó formában lévők könnyedén kicselezik majd a vérszívókat.

Egy új kutatás szerint ezek az emberek vonzák leginkább a szúnyogokat 

3. Az alkoholt fogyasztók

Tudósok szerint a testünkben hőt termelő italok különösen vonzóvá tehetnek minket a szúnyogok számára. Ilyen például az alkohol is. De legalább, ha már meleg testünk oda is csalogatja a szúnyogokat, bizonyos alkoholmennyiség után ez már egyáltalán nem zavar minket.

4. A 0-s vérrel rendelkezők

Sajnos nincs mit tenni, tetszik vagy sem, a szakértők szerint a szúnyogok imádják a 0-s vért, szóval ha ilyen típusba tartozol, fokozottan ügyelj a riasztók bevetésére!

BrightSide

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top