Egészség

Osztályelső lett a kisfiúból, aki kétévesen két doboz cigit szívott

A most kilencéves Aldi Rizalt 2010-ben egy világ ismerte meg, miután vírusszerűen terjedni kezdett róla egy videó, amin kétévesen cigarettát pöfékel.

A videó leírásából akkor kiderült, a kétéves indonéz kisfiúnak nem ez volt az első és az utolsó cigarettája. Aldi Rizal ugyanis már ekkor – alig kétévesen – súlyos dohányfüggő, sőt mi több, láncdohányos volt. Szülei a brit Daily Mail című lapnak szomorúan vallották be, hogy gyermekük napi két dobozzal szív, majd hozzátették, semmit nem tehetnek Aldi dührohamai miatt.

A fejét a falba veri, ha nem kap cigarettát – panaszolta akkor a fiúcska édesanyja. Aldin végül egy helyi orvos segített, aki bentlakásos leszoktató programot javasolt a fiúnak, amit Aldi végül sikerrel teljesített is. Csakhogy bár a cigarettáról sikerült teljesen leszoknia, Aldinak néhány évvel később újabb függőséggel gyűlt meg a baja: ezúttal az evéssel.

Az eredetileg filigrán kisfiú rövid idő alatt már jelentős túlsúllyal küszködött, mint kiderült, azért, mert képtelen volt lemondani a cukros, kalóriában gazdag ételekről. Édesanyja azt mondja, ha fia kedvenceit megpróbálta egészségesebb ételekre cserélni, Aldi ugyanolyan dührohamokat kapott, mint kiskorában a cigaretta esetében.

A szülők abban bíztak, hogy az iskola és a kötelező mozgás majd javít Aldi állapotán, és igazuk is lett. A fiúcska sokat fogyott, mióta iskolába jár, és szinte minden szabadidejét a tanulás köti le. Szülei büszkén újságolták a The Mailnek, hogy gyermekük osztályelső lett.

Olvass még többet a dohányzásról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top